Zoeken
  • JPF

Forse publiek-private investering in Haagse schuldhulpverlening voor jongeren

Bijgewerkt: 10 apr 2019

Aegon en ING Nederland stellen 900.000 euro beschikbaar om jongeren met schulden in Den Haag te helpen. Gemeente Den Haag tekent voor de uitvoering van het programma en de begeleiding van de jongeren. De lancering van dit fonds op dinsdag 9 april betekent dat de pilotfase van het Jongeren Perspectief Fonds (JPF) wordt voortgezet in een structurele aanpak, waarin nu ook de private sector een belangrijke rol op zich neemt in het oplossen van de schuldenproblematiek onder jongeren. Bij de doorontwikkeling van het fonds en het financieringsmodel zijn ook Society Impact en de Rebel Group nauw betrokken.

Locatie: KOMPAAN in Den Haag
Revolverend en integraal

Het nieuwe JPF is een revolverend fonds. Met de middelen uit het fonds worden de jongeren geholpen. Door de aanpak worden besparingen gerealiseerd op de kosten die schuldproblematiek, schuldhulpverlening en schuldsanering met zich meebrengen. Zoals uitkeringen, voortijdig schoolverlaten, dakloosheid, maatschappelijk werk, afsluitingen gas/water/licht, reguliere schuldhulpverlening etc. Maatschappelijke partijen die hiervan profiteren, waaronder de gemeente, betalen een deel van deze besparing terug aan het fonds. Ook schuldeisers betalen een jaarlijkse kleine bijdrage aan het fonds. Ten slotte betalen jongeren met een zeker inkomen (een deel van) de gesaneerde schuld terug. Op basis van deze inkomsten kan het fonds revolverend blijven voortbestaan.


Lees meer: https://www.denhaag.nl/nl/in-de-stad/nieuws/pers/forse-publiek-private-investering-in-haagse-schuldhulpverlening-voor-jongeren.htm


In de media: Publicatie AD - 10 april 2019

94 keer bekeken

CONTACT

We zijn te bereiken via:
e-mail: 
info@jongerenperspectieffonds.nl

Inwoner van Den Haag en heeft u zelf schulden? Neem dan contact op met de helpdesk Geldzaken via 070 – 353 61 88 (bereikbaar van maandag tot en met vrijdag van 8.30 tot 16.30 uur). Of kijk voor meer informatie op www.denhaag.nl/geldzaken.

Ken je of ben je zelf een jongere voor wie JPF geschikt zou zijn? Mail dan voor meer informatie naar aanmeldingenjpf@denhaag.nl.

Samenwerkende partners

ANBI

Klikt u hier voor de gegevens van de ANBI status van dit fonds.

Website ontwikkeling: Society Impact en Yardfinance Consultancy

Copyright © 2019 - Privacy statement & disclaimer