SAMEN IMPACT MAKEN

Handreiking-Jongeren-Perspectief-Fonds-(

Het Jongeren Perspectief Fonds (JPF) is een succesvol initiatief dat binnen de Haagse proeftuin ‘Schuldenlab070’ tot stand is gekomen. JPF biedt een innovatieve aanpak aan jongeren van 18 tot en met 27 jaar die door schulden belemmerd worden in hun maatschappelijke ontwikkeling. Niet de schuld maar het toekomstperspectief van jongeren staat binnen het JPF centraal.

werkwijzer

Projectleider

Larissa Jongenelen

JPF Gemeente Den Haag

fullsizeoutput_5576.jpeg

JPF Schuldenlab nl  

 

 

 

 

 

 

 

Werkt u bij een gemeente en bent u geïnteresseerd in het implementeren van een dergelijke aanpak voor jongeren met schulden? Mail dan naar: 

info@jongerenperspectieffonds.nl

Afbeelding1.png

De JPF-aanpak bestaat verder uit een gestandaardiseerde methodiek om te komen tot duurzame financiering via een revolverend fonds dat in een deelnemende gemeente kan worden ingezet. De methodiek is grotendeels gebaseerd op de succesvolle pilot(s) in de gemeente Den Haag en opgenomen in een handreiking JPF. 

 

In aanvulling hierop maken de volgende stappen deel uit van een lokaal plan van aanpak:

  1. Nadere analyse van de doelgroep en de lokale context

  2. Uitwerken inhoudelijke aanpak, passend bij de betreffende gemeente

  3. Inzicht in de kosten en opbrengsten van de aanpak

  4. Kenmerken van het revolverend fonds (voor- en nadelen, organisatie, sturing en governance).

 

Op basis van de huidige vragen maken we per gemeente een onderscheid in drie fasen.

  1. Verkenningsfase Pilot. Voordat gemeenten het JPF meerjarig willen/kunnen implementeren is er behoefte aan een pilot. Opdrachten zijn erop gericht om deze pilots voor te bereiden (hoeveel jongeren, met welke partners, welke inzet/kosten, maatschappelijke opbrengst etc.)

  2. Komen tot structurele inzet JPF. Gemeenten beogen na de pilot te komen tot structurele inzet. Hierbij is grote interesse om aan te sluiten bij het JPF (het fonds en de private voorfinanciering). In deze fase, willen we gemeenten helpen om tot meerjarige afspraken te komen en deze vastleggen in een contract met het JPF.

  3. Uitvoeringsfase. Als een meerjarig contract met het JPF is getekend, moet dit ook uitgevoerd worden. De vraag is hoe we onze rol daarin vastleggen.

In de jaren 2019 en 2020 wordt de hierboven geschetste aanpak geïmplementeerd in tien gemeenten

 

 

Jongeren en professionals aan het woord

CONTACT

We zijn te bereiken via:
e-mail: 
info@jongerenperspectieffonds.nl

Inwoner van Den Haag en heeft u zelf schulden? Neem dan contact op met de helpdesk Geldzaken via 070 – 353 61 88 (bereikbaar van maandag tot en met vrijdag van 8.30 tot 16.30 uur). Of kijk voor meer informatie op www.denhaag.nl/geldzaken.

Ken je of ben je zelf een jongere voor wie JPF geschikt zou zijn? Mail dan voor meer informatie naar aanmeldingenjpf@denhaag.nl.

Samenwerkende partners

ANBI

Klikt u hier voor de gegevens van de ANBI status van dit fonds.

Website ontwikkeling: Society Impact en Yardfinance Consultancy

Copyright © 2019 - Privacy statement & disclaimer